Skärgårdsbröd

Backers ekologiska skärgårdsbröd är en saftig maltlimpa som lämpar sig till både vardag och fest. Skärgårdsbrödet är ett traditionellt brödhantverk och har i generationer bakats längs den finska kusten. Det var de kloka, starka skärgårdskvinnorna som bakade skärgårdsbrödet till sina män som behövde kraft och näring ute på de ibland flera dagar långa fiskefärderna. Skärgårdsbrödet har en naturlig hållbarhet som gjorde att brödet klarade sig bra i båten. Senare blev skärgårdsbrödet en hitt på festbordet och äts fortfarande i dag till både jul och midsommar. Längs kusterna i Finland har recepten till skärgårdsbrödet varierat så att varje socken har sitt eget bröd. Backers skärgårdsbröd är utvecklad från det traditionella skärgårdsbrödet i Snappertuna, där Backers gård fortfarande finns kvar.

Backers skärgårdsbröd är 100% ekologiskt, mjölkfritt och vegant.

Årets västnyländska produkt 2014

Ingredienser
EkoRÅGmalt, ekoRÅGmjöl, vatten, ekoVETEmjöl, ekoVETEsurdeg, ekoVETEkross, ekosirap, ekosocker, jäst, salt 0,85%