Ingredienser (2 pers)

Använd ekologiska produkter i största möjliga mån.

280 g Backers Skärgårdsbröd
100 g smält smör
400 g färskost
250 g créme fraiche
2 tsk dijon senap
2 krm peppar
1 tsk salt
1,5 pkt matjessill i bitar (c.200g)
1 rödlök
En halv kruka dill
En halv kruka gräslök
50 g smörgåsgurka
50 g rödbetor
2 hårdkokta ägg
1 burk röd stenbitsrom

GÖR SÅ HÄR

1. Dela Backers ekologiska Skärgårdsbröd i mindre bitar och mixa fint. Blanda i det smälta smöret. Häll i en springform.

2. Blanda samman färskost, créme fraiche, dijonsenap, salt, peppar och dill. Häll av spadet från matjessill, klipp sillen i mindre bitar och blanda i. Häll mixen ovanpå brödbottnet i formen.

3. Hacka rödlök, gräslök, smörgåsgurka, rödbetor och ägg. Lägg i skilda skålar. Häll av all vätska noga. Dekorera med det hackade samt röd stenbitsrom i fina rader ovanpå sillblandningen i springformen. Håll kyld till servering och öppna kanterna försiktigt.