Nu presenterar vi Niklas! Han började provjobba i bageriet i mars 2015. Vi har med glädje följt med hur Niklas har vuxit in i arbetet och gemenskapen. Från en blyg och tyst praktikant till en stolt och noggrann bagare.  Det känns lite som en framgångssaga.  ”Min farsa (Stefan) var stamkund här i kaféet och snackade han in mig här”, berättar Niklas. När han började på Backers hade han ingen erfarenhet av bageriarbetet men han har lärt sig allt efterhand. Sensommaren 2015 blev han heltidsanställd och i vintras fick han ansvar för skärgårdsbrödet. Under gräddningen av skärgårdsbrödet tar Niklas en kaffepaus. ”Det var bra att få ett tydligt ansvarsområde, för skärgårdsbrödet, och få fokusera på att bli bra på det”, säger han. Sen ringer en klocka och Niklas stiger genast upp och återgår till arbetet.

Vilka är dina viktigaste uppgifter på Backers bageri?

Alla skärgårdslimpor har jag ansvar för och så kavlar alla degar. Richard kör degen, väger upp den och sen kavlar jag ut den. Gräddningen av maltlimporna är viktig. Någon minut hit eller dit kan leda till att brödet blir förstört och spricker t.ex.

Vad är roligast med att jobba på Backers?

Variationen, att det inte blir för mycket av samma. Det är roligt att komma hit.

När kan du tycka att det smakar lite trä att jobba här?

Det är väl just på midsommar och decembermorgnar när det ska köras flera tusen skärgårdslimpor på en dag. Det blir tråkigt. Jag kan stå mer än sex timmar och göra samma sak då.

Om du var tvungen att för resten av ditt liv leva på endast en produkt i Backers sortiment, vilken skulle du då välja?

Skärgårdslimpan. Den är bara godast!

Vilket är ditt bästa Backersminne?

Det var väl den där festen nu i sommar. Det var första gången vi var utanför jobbet.

Vad tillför Backersfolket i Pojo och Fiskars?

Gott skärgårdsbröd.