Idag presenterar vi Anders! År 2000 lämnade han bilbranschen för bageri Backers. Han är bror till Olle och tillsammans växte de upp på gården Backers i Snappetuna på 60-talet. På bilden ser ni honom i sommargrönskan 2013 på sin barndomsgård.

Det roligaste med att jobba på Backers är arbetsgemenskapen, tycker Anders. ”Vi har en väldigt öppen och ärlig atmosfär”

1. Vilka är dina viktigaste uppgifter på Backers bageri?
Jag säljer, jag har personliga kundkontakter och jag har demo-dagar i butiker. Sen städar jag och det tycker jag också är viktigt. Jag känner för det här med städandet jag.

2. Vad är roligast med att jobba på Backers?
Det är nog vettu det att vi har en väldigt öppen och ärlig atmosfär. Vi är väldigt tajta med varandra. Vi har en så otroligt fin arbetsgemenskap. Jag tror att den är ganska unik.

3. När kan du tycka att det smakar lite trä att jobba här?
Ja.. Det kan vara när kommunikationen inte riktigt fungerar. Man tar någonting för givet och sen anklagar man sig själv för att man tog för givet att någonting var så självklart. Man går på automatik ibland.

4. Om du var tvungen att för resten av ditt liv leva på endast en produkt i Backers sortiment, vilken skulle du då välja?
Speltknäckebrödet! Absolut, definitivt. Det är så hållbart, det är så nyttigt, det är så gott!

5. Vilket är ditt bästa Backersminne?
Det var den 1 november 2005. När vi efter fem års enträget arbete kom in på Stockmann. Då borde vi ha druckit champagne!

6. Vad kommer Backersfolket tillföra i Fiskars?
God service, glada människor. En jordisk närvaro. Mylla under naglarna, lite så där symboliskt.